Oslo Børs mot strømmen - oljeprisen opp

Børsene faller ellers i Europa, men oljeprisen bidrar til å holde Oslo Børs oppe. To aksjer som har fått juling denne uken, markerer seg positivt.

Robert Hobbs. Foto: Finansavisen.
Børs

Oslo Børs har falt tilbake fra nivåene i den tidlige handelen, men hovedindeksen er fortsatt opp 0,25 prosent til 483,50.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 823 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen dermed opp 8,8 prosent, mens den har steget 19,5 prosent det siste året.Utviklingen skjer i kjølvannet av sterke børser i New York i går og oppgang på de fleste børsene i Asia tidligere onsdag.Følg HegnarOnline på Facebook her!Bernanke, Kina og Italia Toneangivende Europa-børser trekker ned. Britiske FTSE 100 ser rødt med 0,3 prosent, tyske DAX 0,3 prosent, mens franske CAC 40 faller 0,4 prosent.Stemningen preges nok blant annet av at Standard & Poor's har nedgradert Italias statsgjeld.Ellers venter investorene på referatet fra Federal Reserve-møtet i juni, der USAs sentralbank la frem planer om nedtrapping av de pengepolitiske lettelsene.Samtidig skal sentralbanksjef Ben Bernanke på talerstolen i National Bureau of Economic Research i Boston. Dollaroptimistene er ifølge Reuters spente på om Bernanke vil gi dem ny ammunisjon.Kinas skuffende handelsbalanse, som i juni viste et fall i eksporten for første gang på 17 måneder, har trigget spekulasjoner om at landets myndigheter vil gripe inn med pengepolitiske lettelser for å stimulere veksten.Oljen opp, Statoil ned Kina-tallene har også preget oljemarkedet.Brent august-olje har vært nede i 107,71 dollar fatet i dagens handel, men har svingt seg litt opp og står nå i 108,13 dollar, opp 32 cent. Til sammenlikning ble et fat omsatt for ca. 107,30 dollar ved børsslutt tirsdag.WTI-oljen stiger 1,22 dollar til 104,75 dollar.Oljeprisen får støtte av gårsdagens tall fra American Petroleum Institute, som viste at råoljelagrene falt nesten 9,0 millioner fat i forrige uke, mot ventet en nedgang på 3,3 millioner fat.- Kina var det store fokuset en stund, men nå ser USA ut som en hoveddriver for både optimistiske (bullish) og pessimistiske (bearish) syn, sier direktør Tony Nunan i Mitsubishi Corp. til Reuters.På Oslo Børs klatret Statoil fra start, men er nå ned marginalt til 128 kroner.DNO stiger 0,4 prosent til 11,29 kroner etter å ha fått budtilslag på blokk 84 på land i Jemen, og å ha inngått en farm in-avtale i blokk 36 på land i Oman.TGS opp, REC ned Utslagene er generelt små blant tungvekterne. TGS korrigerer opp etter nesestyveren tidligere denne uken, og stiger 2,7 prosent til 181,50 kroner.Norwegian korrigerer opp 1,1 prosent til 243 kroner etter gårsdagens skrell, mens Marine Harvest også spretter opp rundt prosenten.På den negative siden trekker Aker Solutions ned 0,5 prosent til 83,05 kroner. Selskapet meldte i morges om en kontrakt med Caspian Drilling Company for levering av en boreutstyrspakke til en halvt nedsenkbar rigg i Det kaspiske hav.REC faller 0,4 prosent til 2,61 kroner på dagens høyeste volum, etter gårsdagens rally trigget av Jens Ulltveit-Moe storkjøp av aksjer . Ellers faller silisiumsprisene svakt i spotmarkedet.Disse stiger og faller mest Relativt sett topper Oslo Axess-noterte Badger Explorer vinnerlisten med en oppgang på 8,3 prosent til 6,50 kroner.Bergen Group kommer nærmest med pluss 4,2 prosent til 5,00 kroner, mens Prospector Offshore trekker opp 3,6 prosent til 17,50 kroner.PSI steg kraftig i åpningen, og var oppe i 6,26 kroner etter å ha lagt frem gode kvartalstall . Nå har den roet seg ordentlig ned, og står i 6,02 kroner. Det tilsvarer en oppgang på 2,9 prosent.Selskapet skal også tvangsinnløse småaksjonærer .Taperlisten toppes av flere beskjedent omsatte aksjer.Repant trekker ned 6,7 prosent til 1,80 kroner, Scottish Salmon 6,3 prosent til 3,25 kroner og Domstein 4,6 prosent til 10,30 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs