Positive vibber fra Asia og USA smitter til Oslo Børs

Oslo Børs åpner opp, med REC høyt på vinnerlisten.

Rigg til sjøs - Foto: AP
Børs

Oppgangen i New York mandag og pen oppgang på børsene i Asia gir også god stemning på Oslo Børs.Hovedindeksen stiger 0,4 prosent fra start, til 484. Indeksen er da opp 8,9 prosent så langt i år.Oljeprisen er flat til svakt opp siden midnatt, med Brent på 107,38 dollar og WTI på 103,29 dollar.Statoil er opp 0,5 prosent til 128,52 kroner.REC stiger mest av OBX-aksjen, og er opp 3,5 prosent til 2,57 kroner, etter at fond forvaltet av DNB Asset Management har solgt 821.296 aksjer.Alcoa , som åpnet resultatsesongen mandag, med underskudd i 2. kvartal på 11 cent per aksje (7 cent i pluss justert for engangskostnader), venter at den globale etterspørselen for aluminium skal vokse med 7 prosent i år, og ser et noe strammere marked fremover.- Alcoas andrekvartalsrapport kan gi en positiv effekt for Norsk Hydro NHY.OL på Oslo Børs tirsdag, uttaler analytiker Andre Holø Adolfsen i Nordea til Reuters.Norsk Hydro stiger 1 prosent til 24,46 kronerFred. Olsen Energy melder at datterselskapet Dolphin Drilling har fått en kontrakt med Blackford Dolphin for MPX North Sea for en brønn på britisk sektor og med Capricorn Ireland, et heleid datterselskap av Cairn Energy, for en brønn offshore Irland.Kontraktene er for fem måneder, fra starten av 1. kvartal 2014, og er på 67 millioner dollar, melder selskapet.Aksjen stiger 0,16 prosent til 258,4 kroner.Arendals Fossekompani melder at de har kjøpt de resterende 51 prosent i Tekna Plasma Systems for 13,6 millioner kanadiske dollar.Aksjen er ennå ikke omsatt tirsdag.Seabird Exploration melder om en kontrakt i Asia for Aquila Explorer på 30 dager for 3 millioner dollar.Seabird stiger 2 prosent til 7,45 kroner.

Nyheter
Børs