Rød børsdag i Europa

De viktigste børsene i Europa sank tirsdag.

AP Photo
Børs

Tirsdag ble en helrød dag på de viktigste børsene i Europa. DAX-indeksen sank 0,35 prosent, den franske CAC 40-indeksen var ned 0,71 prosent mens FTSE 100-indeksen i London fikk en nedgang på 0,29 prosent.EurosonenOverskuddet på handelsbalansen i eurosonen endte på 15,2 milliarder euro i mai.Det var på forhånd ventet et overskudd på 12 milliarder euro.Handelsbalansen for april ble revidert fra et overskudd på 14,9 milliarder euro, til 14,1 milliarder euro.Laveste nybilsalg på 17 årLandene i Eurosonen har registrert rekordhøy arbeidsledighet. Dette sender nybilsalget i Europa ned til sitt laveste nivå for juni måned på 17 år.Bloomberg News melder at antallet nyregistrerte biler i Europa falt med 6,3 prosent i juni til 1,18 millioner biler, sammenlignet med 1,25 millioner biler for ett år siden. Dette ifølge tall fra ACEA (European Automobile Manufavturers' Association). Sammenlignet med antallet nyregistreringer i katastrofemåneden mai, var det likevel en oppgang.TysklandFerske tall viser at en tyske ZEW-indeksen endte på 36,3 i juli, mot 38,5 i juni. Analytikerstanden ventet en indeks på 39,6.Indeksen kom dermed inn dårligere enn ventet.

Nyheter
Børs