Rykker ut med kjøp på oljeservice-aksjer

Berenberg starter dekning av oljeservice-selskapene, og er svært positivt innstilt til sektoren.

Aker Solutions
Børs

Berenberg starter dekning av oljeservice-selskapene med kjøpsanbefaling på Aker Solutions og Subsea 7. Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset torsdag, meldet TDN Finans.De starter samtidig med Technip på kjøp og Petrofac og Saipem på hold.Meglerhuset viser til at de er positive til sektoren av tre årsaker:1) etterspørselsutsiktene er robuste, hvor estimerte subseainvesteringer ventes å vokse 15 prosent årlig til 20172) oljebetaen er redusert, hvor lete- og produksjonsinvesteringene frakobles oljeprisutviklingen når oljeprisen er over 100 dollar 3) markedene er konsolidert, særlig for dypvannsmarkedet, med høye inngangsbarrierer.Berenberg har ifølge nyhetsbyrået en nedenfra-opp-tilnærming, hvor de tar utgangspunkt i inntektene og lønnsomheten i de enkelte kontraktene, samt de globale lete- og investeringsplanene og produksjonsmålene for 13 store oljeselskaper.- Basert på dette venter vi marginbedring som bør reprise sektoren til nivåene i 2012, heter det i oppdateringen.Og viser videre til bedre priser på kontrakter, bedre kvalitet på kontrakter inngått siden 2011 og utfasing av dårlige kontrakter.Meglerhuset skal foretrekke selskaper med 1) eksponering mot utstyr og undervannsinstallering, 2) Brasil, Vest-Afrika og statsoljeselskaper og 3) integrerte oljeselskaper som Petrobras, Statoil og Total.Berenberg har et kursmål på Aker Solutions på 115 kroner og på Subsea 7 på 146 kroner.

Nyheter
Børs