Satser milliarder i Bergen

Awilhelmsen sikret milliardoverskudd i fjor. Nå skal datterselskapet Linstow delta i byggingen av et større utviklingsprosjekt ved Flesland.

Bergen lufthavn, Flesland.
Børs

Etter å ha rapportert et tap på omtrent fem milliarder kroner i 2011, gikk det vesentlig bedre for Awilhelmsen-konsernet i fjor, skriver Dagens Næringsliv.Fjorårsregnskapet viser et overskudd på 1,2 milliarder kroner før skatt, samt en bokført egenkapital på nesten 5,2 milliarder kroner. Hovedgrunnen er en solid oppgang i cruiseaksjene, blant annet RCCL, som har steget 18 prosent så langt i år.Nå går selskapet inn i et større utviklingsprosjekt ved den nye terminalen på Flesland flyplass, skriver DN.En næringspark på rundt 200.000 kvadratmenter bestående av kontorer og hotelleiendommer skal utvikles sammen med brødrende Trond og Rune Skarveland gjennom Bergen Lufthavn utvikling.I løpet av 20 år anslås det at selskapet skal investere fem milliarder kroner i prosjektet.

Nyheter
Børs