Seadrill til all time high - Kjos viser også vei

Hovedindeksen på Oslo Børs følger Asia, og stiger i tidlig handel mandag. John Fredriksen-duo markerer seg, og Kongsberg Automotive kjører videre (oppdatert 09.35).

Børs

Etter 35 minutters handel peker pilene oppover på Oslo Børs. Hovedindeksen står i 494,16, opp 0,47 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 178 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed opp 11,3 prosent hittil i år, mens den har steget 18,8 prosent det siste året.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i Asia, der Shanghai-børsen viste vei etter at årlig BNP-vekst som ventet kom inn på 7,5 prosent i 2. kvartal.Flatt i Statoil og oljeprisen Oljeprisen stiger forsiktig mandag.Brent august-olje handles for 108,90 dollar fatet, opp ni cent i dagens handel. WTI-oljen er opp syv cent til 106,02 dollar fatet.Oljeprisen reagerte først opp på de nevnte Kina-tallene, men har nå altså flatet ut.På Oslo Børs faller Statoil 0,1 prosent til 130,10 kroner.Seadrill-rekord på milliardordre Utslagene er relativt beskjedne blant de mest omsatte aksjene.Seadrill-eide Archer stiger 1,7 prosent til 4,26 kroner etter å ha meldt om både ny styreformann og toppsjef , mens Seadrill selv klatrer 0,8 prosent til 258,20 kroner etter milliardbestilling av boreskip.Aksjen har for øvrig vært oppe i 259,50 kroner så langt, og det er ny all time high.Kongsberg Automotive fortsetter oppgangen etter å ha levert gode tall og ny Kina-kontrakt før helgen, og stiger nye 2,7 prosent til 3,08 kroner.DNB, Gjensidige, Storebrand og Norwegian legger på seg 1-2 prosent. Sistnevnte er nå oppe i 271 kroner. Boeing falt for øvrig nesten fem prosent i New York fredag, etter nye Dreamliner-problemer.Aker Solutions og TGS trekker marginalt ned.Disse stiger og faller mest American Shipping Company topper nok en gang vinnerlisten, i dag med en oppgang på 6,4 prosent til 38 kroner.Nærmest følger Petrolia, som stiger 6,3 prosent til 6,76 kroner, mens Blom avanserer 6,25 prosent til 1,70 kroner.Multiclient Geophysical trekker opp 4,9 prosent på oppdrag i Barentshavet , mens InterOil stiger 3,8 prosent til 1,38 kroner på produktiv brønn .I andre enden finner vi Nexus, som faller 13,3 prosent til 13 øre. Birdstep følger nærmest på minus 5,1 prosent til 94 øre.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs