Sjeføkonom har tro på Fredriksen-aksjer

Sjeføkonom i Arctic Securities Erlend Lødemel mener at en fortsatt svak krone vil være positivt for norske selskaper.

Erlend Lødemel i Arctic Securities - Foto: Are Haram, Finansavisen
Børs

- Vi forventer en gradvis økning i fraktratene i årene som kommer, noe som bør gi utslag i høyere skipsverdier. Med Golden Ocean tilbake i vekstmodus bør det gi stor oppside i aksjen, sier sjeføkonom i Arctic Securities Erlend Lødemel til Finansavisen.Han anbefaler også kjøp av Seadrill, som for kort tid siden overtok majoriteten i Sevan Drillling, i tillegg til Marine Harvest.- Seadrill har en sterk ordrereserve og god inntjeningsvisibilitet. Aksjen er riktignok priset noe høyere enn sammenlignbare selskaper, men med betydelig utbyttekapasitet i årene fremover, og med en aggressiv vekststrategi, ser vi ytterligere oppside, sier sjeføkonomen.Når det gjelder kjøpsanbefalingen på Marine Harvest viser Lødemel til at lakseprisene har steget kraftig.- Vi venter en sesongmessig korreksjon i overgangen fra august til september, etterfulgt av bedring i 4. kvartal, og en sterk langvarig syklus, sier han til avisen.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen.

Nyheter
Børs