Skagen: Aksjene er utrolig billige

- Den lave verdsettelsen kan øke populariteten, tror Skagen-forvalter Søren Milo Christensen.

Søren Milo Christensen. Foto: Skagen.
Børs

Skepsisen til russiske aksjer har hittil i år sendt børsen i Moskva ned over 15 prosent.Indeksen for fremvoksende markeder, som det russiske er en del av, ligger marginalt under fjoråret, men er ned 14,5 prosent i år.Utrolig billige aksjer?Russiske aksjer har lavest verdsettelse blant Bloombergs oversikt over 21 fremvoksende markeder, skriver Finansavisen i dag.Citigroup mener rabatten er stor og oppgraderte mandag russiske aksjer til kjøp.På Moskva-børsen handles aksjene til en fremtidig P/E på 5,1 mot 9,5 for indeksen for fremvoksende økonomier (MSCI). Til sammenligning ligger P/E på Oslo Børs rundt 13.- Russiske selskaper er utrolig billige. Med en P/E på 5 handles aksjene til svært lave nivåer sammenlignet med det globale aksjemarkedet og fremvoksende markeder, sier porteføljeforvalter i Skagen Global, Søren Milo Christensen, til Finansavisen.Fondet han forvalter kan så langt i år vise til en avkastning på 16,5 prosent, mot verdensindeksens 20,2 prosent.Tegn til økt interesse?Med den lave verdsettelsen tror han at den største driveren for det russiske aksjemarkedet vil være at flere investorer søker seg dit.Christensen ser også at politikerne i Russland har tatt grep for å tiltrekke flere utenlandske investorer.Et sterkt fall i oljeprisen er den største risikoen ved å kjøpe aksjer i Russland, og i tillegg kan et fall i oljeprisen gi en negativ valutaeffekt, skriver Finansavisen.

Nyheter
Børs