Skal Oslo Børs opp mandag?

Wall Street var i fint driv fredag, og Asia-børsene stiger mandag morgen. Skal Oslo Børs opp i dag?

Illustrasjonsfoto: AP Photo
Børs

Ja, mener Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen, og viser til at de tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent i dag.- Ferske tall fra Kina i natt viste at landets økonomi vokste med 7,5 prosent i 2. kvartal. Dette var bedre enn mange investorer hadde fryktet. I forrige uke kom inflasjonstallene inn lavere enn ventet. Samlet sett er dette positivt for aksjemarkedene, heter det i en oppdatering fra Netfonds.Børsrally i Kina. Asiatiske børser stiger mandag. I Shanghai avanserer CSI 300 hele 2,2 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen klatrer 1,5 prosent. I Hong Kong legger Hang Seng på seg 0,4 prosent.Sydney- og Singapore-børsen stiger begge 0,2 prosent. Taiwan- og Seoul-børsen trekker marginalt ned, blant få unntak. I Tokyo er markedene stengt mandag.Blant enkeltaksjer merker vi oss at Kinas største metallprodusent, Jiangxi Copper, stiger 3-4 prosent i Hong Kong.På samme børs spretter BYD Co., en elbilprodusent deleid av Warren Buffett, opp 7-8 prosent på oppslag om at ny energi skal brukes på myndighetenes kjøretøyer.Oljeprisen. Nå omsettes et fat Brent-olje for 108,87 dollar, opp 0,06 prosent. Det er om lag 57 cent mer enn ved børsslutt fredag. Da stod et fat Brent-olje i 108,30 dollar.Børsoppgang på Wall Street. De amerikanske børsene steg forsiktig freda g. Dow Jones la på seg 0,02 prosent (3,38 poeng), som dermed likevel var nok til å sette all time high-sluttnotering på 15.464,30.Nasdaq avanserte 0,61 prosent til 3.600,08, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,31 prosent til 1.680,19. Begge de sistnevnte noterte seg dessuten for syvende dag på rad med oppgang.For uken steg Dow 2,2 prosent, S&P 500 3,0 prosent, mens Nasdaq gikk frem 3,5 prosent. "Fryktindeksen" VIX (CBOE) sluttet nær 14.J.P. Morgan la før børsåpning frem et resultat på 6,5 milliarder dollar, eller 1,60 dollar per aksje i 2. kvartal, og falt 0,3 prosent i ordinær handel, men steg 0,4 prosent i etterhandelen.Wells Fargo la, også det før børsåpning, frem et resultat på 5,52 milliarder dollar, eller 98 cent per aksje i 2. kvartal. Aksjen steg 1,8 prosent i ordinær handel, men falt 0,2 prosent i etterhandelen.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Oslo Børs så rødt. Oslo Børs endte fredagen med røde tall. Hovedindeksen endte på 491,90, ned 0,30 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for cirka 1,9 milliarder kroner.Kongsberg Automotive markerte seg kraftig opp 9,09 prosent til 3,00 kroner etter ny Kina-kontrakt. Norwegian falt 1,33 prosent til 267,40 kroner. Storebrand endte opp 0,98 prosent til 31 kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Makro, utenlandsKina: BNP, 2. kvartalKina, industriproduksjon, juniKina, detaljhandel, juniUSA (14:30), detaljhandel, juniVi merker oss også at Jörg Asmussen i Den europeiske sentralbanken taler i Schwerin, Tyskland.Makro, Norge (SSB)Utenrikshandel med varer (handelsbalanse), juni, foreløpige tallVolum- og prisindekser for utenrikshandel med varer, 2. kvartal 2013Kostnadsindeks for lastebiltransport, juni 2013Veitrafikkulykker med personskade, juni 2013, foreløpige tallResultater, utenlandsPå Wall Street skal ni selskaper i ilden, deriblant Citigroup som følger etter storbankene J.P. Morgan og Wells Fargo fredag. Oversikten her.Ezra Holdings og Xilinx legger også frem tall.Innenriks (utvalgte hendelser)Molde: Moldejazz. Karpe Diem, Susanne Sundfør, John Legend, Marcus Miller, og LidoLido er blant artistene. Kulturminister Hadia Tajik åpner festivalen mandag. Varer til 20. juli.Inderøy: Norges Bygdeungdomslag avholder årsmøte.Kilder: TDN Finans, SSB, CNBC, NTB

Nyheter
Børs