Slakter corporate governance

Innføring av corporate governance har skapt en eksplosjon i kostnader til ledere og rådgivere. Vi kjøper derfor bare aksjer der vi selv kan styre, sier Øystein Stray Spetalen.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Finansavisen
Børs

Øystein Stray Spetalen har aksjer for godt over én milliard kroner. Men han har færre aksjer enn tidligere. Til gjengjeld satser han mer av både penger og innsats der han først går inn, skriver Finansavisen.- På grunn av innføringen av corporate governance kjøper vi selv aksjer der vi er i styret, får kontroll og kan påvirke. Corporate governance betyr at alle inntekter går til rådgivere og management, sier Spetalen til Finansavisen.Spetalen mener problemet med corporate governance ligger i at de som blir valgt inn i styre og ledelse ikke har aksjer av betydning, og at ingen av dem dermed bekymrer seg for aksjekursen når de går og legger seg.- Disse selskapene som praktiserer corporate governance drives ikke av eierne. Dermed er det ingen som bekymrer seg for hvordan aksjekursen går i morgen, hvordan man kan få nye kunder og selge mer, sier han.Les hele saken i dagens Finansavisen!

Nyheter
Børs