Solgte millioner av REC-aksjer

Kjendisinvestor dumpet flere millioner aksjer i REC i uken som gikk.

Investor Tore Aksel Voldberg - Foto: Scanpix
Børs

Mandagens ferske aksjonærlister fra Oslo Børs avslører at Tore Aksel Voldberg kvittet seg med mengder av aksjer i Renewable Energy Corporation sist uke.Gjennom Solon AS solgte Voldberg 3,5 millioner aksjer, ned til en eierandel på 0,67 prosent. Uken før var eierandelen på 0,82 prosent.Solon er likevel fortsatt 22. største eier i REC, med 15,5 millioner aksjer.Voldbergs selskap Dukat AS forsvinner på sin side helt ut av topp 30-listen i REC denne uken, etter å ha vært 29. største eier med 13 millioner aksjer uken i forveien.Til sammenlikning er ukens 30. største eier Holberg Norge Verdipapirfondet, med 12,5 millioner aksjer.Ellers solgte Frode Teigens Kontrari AS unna 80.133 REC-aksjer forrige uke. Med en eierandel på 1,25 prosent steg likevel aksjonæren én plass til nummer 13.En nominee-konto fra The Bank of New York Mellon SA/NV hanket på sin side inn 25 millioner aksjer, og tok steget fra fjerde til tredje største eier, med kontroll over 3,31 prosent av solenergiselskapet.

Nyheter
Børs