Spår lyse tider for Fredriksen-laks

Marine Harvest er oppmuntret av det sterke markedet i 2. kvartal, og forventer at trenden fortsetter.

John Fredriksen. Foto: Scanpix
Børs

Marine Harvest opplyser fredag morgen om et slaktevolum på 79.000 tonn i 2. kvartal, hvorav 54.000 tonn i Norge.Da tallene for 1. kvartal ble lagt frem, estimerte selskapet et totalt slaktevolum på 80.000 tonn.Legger ned i Chile Konsernet anslår operasjonelt driftsresultat (EBIT) til 900 millioner kroner i kvartalet, noe som er opp fra 231 millioner i samme periode i fjor.- Avsetningene som er rapportert tidligere knyttet til restrukturering av VAP Europe på 27 millioner euro og de pågående juridiske sakene i Chile på i 12,3 millioner dollar vil bli rapportert på linjer under operasjonell EBIT i regnskapet.- Marine Harvest har også besluttet å avvikle produksjon av røkelaks i Chile, noe som medfører en avsetning på 6 millioner dollar, heter det.- Oppmuntret av sterkt marked Total operasjonell EBIT/kg gjennom verdikjeden for volum med norsk opprinnelse var ca. 12,25 kroner for den norske virksomheten i kvartalet.Netto rentebærende gjeld var ca. 5.860 millioner ved utløpet av kvartalet.- Vi er oppmuntret av det sterke markedet gjennom 2. kvartal, og forventer et sterkt marked også i 3. kvartal, skriver selskapet.Marine Harvest legger frem tall for 2. kvartal 21. august.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs