Spent på Wall Street - alle venter på én ting

De tre nøkkelindeksene fortsetter å bevege seg sidelengs onsdag. Investorene venter spent (oppdatert 17.57).

Trader på Wall Street - Foto: AP
Børs

Investorene på Wall Street ser ut til å være usikre på den videre retningen.Dow Jones faller 0,1 prosent til 15.285,64, mens den bredere S&P 500-indeksen trekker ned drøyt 0,1 prosent til 1.650,21. Nasdaq er et lite lyspunkt, og stiger knappe 0,1 prosent til 3.506,56.Alle venter på FedInvestorene venter på referatet fra Federal Reserve-møtet i juni, der USAs sentralbank la frem planer om nedtrapping av de pengepolitiske lettelsene.Samtidig skal sentralbanksjef Ben Bernanke på talerstolen i National Bureau of Economic Research i Boston (fra klokken 22.10 norsk tid i kveld). Dollaroptimistene er ifølge Reuters spente på om Bernanke vil gi dem ny ammunisjon.- Jeg tror alles øyne er på Fed-referatet. Folk prøver å finne ut nøyaktig når, hvor mye og hvor fort, så det fører med seg litt nervøsitet, sier sjefstrader Anthony Conroy hos ConvergEx i New York til nyhetsbyrået.Aksjer som utmerker segBlant enkeltaksjer er Family Dollar Stores blant dagens aller sterkest, med en oppgang på 4,7 prosent til 66,94 dollar etter å ha lagt frem en sterk kvartalsrapport.Ser vi på de virkelige tungvekterne, trekker banker som Bank of America og Citigroup ned hhv. 1,3 og én prosent.Apple er marginalt ned til 421,92 dollar etter å ha blitt dømt for prisfiksing av e-bøker.Åpningen Fem minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,08 prosent og står i 3.507,00 poeng, mens Dow Jones står i 15.317,31 poeng etter en oppgang på 0,11 prosent.Utviklingen kan du følge herI dagens rapport fra Nordea understreker økonomene at det er knyttet stor spenning til USAs sentralbanksjef Ben Bernankes tale klokken 22.10 i kveld.- Selve talen vil neppe inneholde signaler om den løpende pengepolitikken, men i etterkant åpnes det for spørsmål og da kan Bernanke komme med viktige uttalelser, skriver Nordea.Meglerhuset tror han vil gjenta at Fed er «i rute» i forhold til planen om en nedskalering av stimulansene i løpet av året.- De gode sysselsettingstallene vi fikk fredag gir i alle fall ikke grunn til å innta en mer forsiktig holdning enn sist han snakket, som var på pressekonferansen etter siste Fed-møte i juni, skriver Nordea.Referatet fra junimøtet får vi allerede klokken 20.00 i kveld.- Det vil også bli lest nøye da det kan være nye hint om hvor snarlig den pengepolitiske komiteen ser for seg en nedskalering av obligasjonskjøpene. Vi venter at Fed vil annonsere første nedskalering allerede på møtet i september, avslutter Nordea.Kina Den kinesiske handelsbalansen viste et overskudd på 27,1 milliarder dollar i juni, noe som var opp fra et overskudd på 20,4 milliarder dollar måneden før.Det var likevel dårligere enn forventningen om en balanse på 27,8 milliarder dollar, skriver Bloomberg.Eksporten falt med 3,1 prosent på årsbasis, mot en ventet oppgang på 3,7 prosent. Importen var ned 0,7 prosent, mot en ventet oppgang på 6 prosent, ifølge TDN Finans.

Nyheter
Børs