Statoil frakter olje med tog i USA

Statoil frakter olje rundt i Nord-Amerika på 1000 togvogner.

Statoil Williston, North Dakota. Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil ASA
Børs

Oljen Statoil henter opp fra Bakken og Williston i Nord-Dakota sendes med tog til raffinerier over hele Nord-Amerika - også til Canada - der oljetogulykken lørdag satte en liten landsby i brann som kostet minst fem personer livet. Mandag var fremdeles 40 savnet.- Det å transportere olje med tog er helt vanlig i Nord-Amerika, og har vært gjort på sikkert vis lenge. Det er utviklet solide sikkerhetsregelverk for dette, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil til DN.Statoil har hatt en leveranse til raffineriet som ulykkesoljen skulle til, men brukte da enn annen rute enn den toglinjen som nå er rammet av ulykken, skriver avisen.Oljeselskapet har inngått avtaler om langtidsleie av cirka 1000 togvogner for å transportere olje i Nord-Amerika.- Vi har valgt å ikke leie gamle vogner, men heller inngå leieavtale for nye vogner som ble produsert for oss. Dette gjør at vi får vogner som innfrir alle sikkerhetskrav og de siste sikkerhetsstandardene i industrien, sier Pedersen til DN.

Nyheter
Næringsliv