Sterkt andre kvartal for Norwegian

Norwegian leverte bedre enn ventet i årets andre kvartal.

Bjørn Kjos - Foto: Scanpix
Børs

Norwegian Air Shuttle melder om et resultat etter skatt på 197 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 91 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 139 millioner kroner.Resultatet før skatt ble 277 millioner kroner, sammenlignet med 125 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 192 millioner kroner.En sterkere dollar mot norske kroner ga et valutatap på dollardominerte lån og reduserte resultatet med 179 millioner kroner. I samme kvartal tapte flyselskapet 184 millioner på tilsvarende lån i dollar.Driftsresultatet ble 446 millioner kroner, mot 322 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 397 millioner kroner.Kontantstrøm fra driften i 2. kvartal var på 1.084 millioner kroner, opp 90 prosent fra samme kvartal i fjor.Passerte 4 mrd i ett kvartal Driftsinntektene beløp seg til 4.012 millioner kroner, sammenlignet med 3.169 millioner kroner i 2. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 3.989 millioner kroner.Inntektene fra internasjonal trafikk økte med 31 prosent til 2.820 millioner kroner, mens inntektene fra innenlandstrafikk i Norge økte med 17 prosent til 1.192 millioner kroner.- Dette har vært et veldig godt kvartal for Norwegian. Vi har endelig startet langdistanseflyvningene våre, og vi har åpnet en base i London. Den internasjonale vekststrategien vår begynner å gi resultater; vi har klart å kutte kostnader tross betydelig vekst, noe som er essensielt for å styrke selskapets konkurranseevne, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.Her er rapporten og presentasjonen

Nyheter
Børs