Årets verste børsuke for Wall Street

De amerikanske børsene endte ned fredag.

Fra New York Stock Exchange. AP Photo
Børs

Etter den svakeste uken hittil i år falt de amerikanske børsene tilbake også fredag.- En uhyggelig ro har lagt seg over de finansielle markedene etter torsdagens dramatiske bevegelser, oppsummerte valutatstrateg Marc Chandler i Brown Brothers Harriman i en e-post.Dow Jones endte ned 0,2 prosent til 15.081, mens den bredere S&P 500 falt 0,3 proent til 1.662.Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte ned 0,1 prosent til 3.603.Tilsammen ble det omsatt 830 millioner aksjer på New York-børsene, mot 1,5 milliarder aksjer på Nasdaq.Blant S&P-selskapene var det telekom som trakk ned, mens industrisektoren hadde aksjene som steg mest.Det var to nøkkeltall som tikket inn fredag;University of Michigan consumer confidence-indeksen kom inn under forventning .University of Michigan consumer confidence-indeksen i USA var på 80,0 i august, viser foreløpige tall. Det var ventet en indeks på 85,2.Også tall for amerikanske boligbyggingen kommer inn noe under forventning.Den amerikanske boligbyggingen steg til en sesongjustert årstakt på 896.000 enheter i juli. Det var ventet en årstakt på 900.000 enheter.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Næringsliv