Analysesjef: Slik åpner Oslo Børs fredag

Her er faktorene som spiller inn før åpningen på Oslo Børs fredag.

AP Photo
Børs

Det er blandet på børsene i Asia fredag. PMI-tall fra industrien i Tyskland og USA fra oppmuntrer investorene. Yenen svekker seg mot dollar i morgentimene.I Tokyo stiger Nikkei og den bredere Topix-indeksen hhv. 2,36 og 2,06 prosent. Taiwan-børsen klatrer på sin side 0,75 prosent, og Seoul-børsen 1,19 prosent. Sydney-børsen trekker opp 0,98 prosent, mens Mumbai-børsen igjen ser rødt - så langt i dag med 0,5 prosent.Hang Seng i Hong Kong faller derimot 0,37 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai er ned 1,44 prosent. Shanghai Composite faller tilbake 1,00 prosent.Les hele Asia-kommentaren her.Netfonds venter at;Oslo Børs åpner opp 0,18 prosent.- Nye oppløftende makrotall fra USA og Europa i går løftet de store aksjeindeksene verden over. Vi forventer at den gode stemningen kan vare ved også i dag. Oslo Børs ligger fortsatt godt an i 2013 med en oppgang på 13 prosent. Vi er nå kun 5 prosent unna rekordnivåene fra tiden før finanskrisen i 2008. Det slippes en viktig rapporter fra USA i dag; New Home Sales (16:00).OljeprisenFredag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 110,09 dollar fatet, opp 0,17 prosent, mens WTI-oljen faller 0,12 prosent til 104,90 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,95 dollar ved børsslutt torsdag.Oppgang i USA De amerikanske børsene steg torsdag. Dow Jones klatret 0,44 prosent til 14.963,74, Nasdaq 1,08 prosent til 3.638,71, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,86 prosent til 1.656,96.For Nasdaq ble dagen amputert, da tekniske problemer like etter lunsjtider stanset handelen i over tre timer. "Fryktindeksen" VIX (CBOE) sluttet rundt 15.Blant enkeltaksjer viste Microsoft og Alcoa vei blant Dow-komponentene, med oppganger på hhv. 2,5 og 2,4 prosent. Hewlett-Packard ble straffet med et kursfall på kraftige 12,4 prosent etter gårsdagens kvartalsrapport.Les hele USA-kommentaren her.Oslo Børs steg Hovedindeksen på Oslo Børs endte torsdag på 502,10, etter en oppgang på 0,77 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.609 millioner kroner.Blant dagens mange resultatfremleggere overrasket EMGS negativt med sin kvartalsrapport. Aksjen ble straffet med et kursfall på 10,3 prosent til 8,30 kroner, og toppsjefen Roar Bekker er dermed litt i minus på de 30.000 aksjene han kjøpte tidligere i dag - til 8,41 kroner.Utslagene blant tungvekterne var generelt heller beskjedne. REC var et hederlig unntak med sin oppgang på 6,4 prosent til 3,10 kroner på dagens tredje største volum.Les hele børskommentaren her.Dette skjer i dag:Resultater, Oslo BørsBorgestad IndustriesAF GruppenBionor PharmaDiaGenicGoodtechOdfjell SEFlex LNG Ltd.Golden Ocean Group LimitedEitzen ChemicalProspector Offshore Drilling S.A.Posten Norge ASNorth EnergyEidsiva Energi ASEneste bidrag fra SSB i dag er publisering av en artikkel om statsansatte i kommuner og fylker.Makro, utenlandsTyskland (08:00): BNP, 2.kvartalStorbritannia (10:30): BNP, 2.kvartalØMU (16:00): Foreløpig forbrukertillitUSA (16:00): NyboligsalgInnenriks (utvalgte hendelser)Nordland: Statsminister Jens Stoltenberg kommer på besøk.Oslo: Valgstudio på TV 2 kl. 21:20 - 21:40.Oslo: Partilederutspørringer på NRK Radio kl. 07:10 - 07:30. Rødt-leder Bjørnar Moxnes deltar.Lillehammer: Norsk Bonde- og Småbrukarlag 100 år og landsmøte 2013. Politikerdebatt 23. august kl. 14. Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og stortingsrepresentant Svein Flåtten (H) blant deltagerne. Varer til 25. august.Ålesund: Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kommer på besøk. Kl. 15.00: Deltar i duell med Frps fiskeripolitiske talsmann, Harald Tom Nesvik på Color Line Stadion i forbindelse med Den Norske Matfestivalen. Kl. 16.00: Kårer norgesmesteren i klippfisk i Sparebanken Møre Arena.Trondheim: Samferdselsminister Marit Arnstad deltar under veikonferanse arrangert av Vegforum Trøndelag. Klokken 11, Dora 1 i TrondheimFørde: Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete deltar på Stamvegkonferanse arrangert av Stamvegutvalet for E39 i Sogn og Fjordane.Toten: Festivalen Friluftsliv for alle.Oslo: Sexhibition 2013.Oslo: Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Varer til 23. august.Oslo: Studentfestivalen i Oslo. Varer til 24. august.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs