Børsen åpner svakt opp

Oslo Børs åpner onsdagen svakt opp, etter gårsdagens røde tall. To aksjer stiger etter gode kvartalsresultater.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs åpner som ventet relativt flatt onsdag morgen.Etter få minutters handel er hovedindeksen opp 0,24 prosent til 499,43.Så langt i år har børsen steget 12,45 prosent.Oljeprisen faller Onsdag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 109,65 dollar fatet, ned 0,45 prosent, mens WTI-oljen faller 0,42 prosent til 104,67 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,20 dollar ved børsslutt tirsdag.Statoil faller 0,08 prosent til 128,80 kroner.Oljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus, er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV onsdag kl 15:30. Han forventer billigere olje i de kommende årene. Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV torsdag kl 15:30.Historisk andre kvartal for Marine Harvest Marine Harvest leverte ifølge seg selv historisk gode andrekvartalstall , men levde likevel ikke opp til analytikernes forventninger.Selskapet melder om et resultat etter skatt på 94 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot et tap på 131,5 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 494 millioner kroner.Aksjen er onsdag morgen ned 0,68 prosent til 5,88 kroner.DNO leverte over forventning DNO International melder om et resultat etter skatt på 280 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot et tap på 176 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 267 millioner kroner.Aksjen er likevel ned 0,15 prosent til 13,73 kroner.Sterke tall fra Dolphin Dolphin Group melder om et resultat etter skatt på 7,8 millioner dollar i 2. kvartal 2013, mot 6,6 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen er onsdag opp 2,21 prosent til 6 kroner.Bergen Group tjente mer Bergen Group melder om et resultat etter skatt fra videreført virksomhet på 15,6 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 7 millioner kroner i samme periode året før.Resultatet etter minoritet endte på minus 116 millioner kroner, mot et tap på 12 millioner kroner året før.Aksjen er så langt ikke omsattKraftig vekst for Telio Telio Holding ASA melder om et resultat etter skatt på 17,9 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 15,5 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 333 millioner kroner, sammenlignet med 99 millioner kroner i 2. kvartal 2012.Aksjen stiger dermed 4,71 prosent til 26,70 kroner.Morpol tapte penger i andre kvartal Morpol melder om et resultat etter skatt på minus 4,6 millioner euro i 2. kvartal 2013, mot 9,9 millioner kroner i pluss ved samme periode året før.Aksjen er så langt ikke omsattSlik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs