Børsen endte dagen i minus

Oslo Børs endte en rød tirsdag i minus. Blant de største var det få grønne tall å spore i dag.

Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

Oslo Børs åpnet som ventet tirsdagen i minus i kjølvannet av nedturen i USA mandag kveld og det brede fallet i Asia i morges. Etter omlag 30 minutters handel var hovedindeksen ned 0,9 prosent til 488,91.Nedgangen fra i morges fortsatte gjennom dagen, og børsen falt til slutt 1,04 prosent til 498,26.Så langt i år har børsen steget 12,20 prosent.Det ble i dag omsatt for 2,4 milliarder kroner.Sjeføkonom Knut Anton Mork var Handelsbanken var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar i dag. Han kommenterte norske BNP-tall og diskusjonen rundt en nedtrapping av kvantitative lettelser i USA.Se sendingen her!Oljeprisen faller Tirsdag ettermidag omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 109,20 dollar fatet, ned 0,64 prosent, mens WTI-oljen faller 1,21 prosent til 105,57 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,81 dollar ved børsslutt mandag.Statoil Teknisk Ukeblad skrev tirsdag at direktør for norsk sokkel Øystein Michelsen i Statoil kan opplyse om at Statoil har fått bekreftet at Johan Sverdrup er så stort som ventet.Statoil falt i dag likevel 0,77 prosent til 128,50 kroner.REC endte kraftig ned Uten at det har kommet noen selskapsspesifikke nyheter falt REC kraftig tirsdag.Aksjen endte ned 4,73 prosent til 2,82 kroner.Så langt i år er REC imidlertid opp 163,55 prosent på Oslo Børs.Telenor falt Telenor opplevde også nedgang tirsdag.Til slutt endte aksjen ned 1,79 prosent til 132 kroner.Aksjen var forøvrig dagens mest omsatte, med en turnover på 387 millioner.Gode nyheter for Olav Thon Olav Thon Eiendomsselskap melder om et resultat etter skatt på 473 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 181 millioner kroner i samme periode året før.Det sendte aksjen opp 3,11 prosent til 995 kroner. Omsetningen var dog svært beskjeden.Ny avtale for Kitron Kitron ASA har inngått en avtale med et verdensledende industriselskap. Avtalen omfatter produksjon av elektronikk og tekniske tjenester som inngår i selskapets automasjon- og energiteknologi.Rammeavtalen er en utvidelse av en eksisterende avtale, og vil anslalgsvis gi Kitron en omsetning på 150 millioner kroner over en treårsperiode.Nyhetene sendte aksjen kraftig opp i dag, og den endte til slutt opp 4,74 prosent til 1,99 kroner.Frontline svakt opp etter USA-skrell John Fredriksens tankrederi Frontline, som falt kraftig i USA mandag kveld, endte tirsdagen opp 0,60 prosent til 16,70 kroner.Slaktoffer stupte Blom ble halvert i verdi mandag etter et skambud på 10 øre. Tirsdag falt aksjen 18,84 prosent til 56 øre.Lyspunktene Bare to av de 10 mest omsatte aksjene på børsen steg i verdi i dag. De to var Subsea 7 og Marine Harvest, som endte opp henholdsvis 0,25 prosent til 121,80 kroner, og 1,02 prosent til 5,92 kroner.Ifølge Diario Financiero og IntraFish får Marine Harvest i Chile igjen eksportere til USA , meldte TDN Finans tidligere tirsdag.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs