Børsrally i Tokyo

Tokyo-børsen viser vei i bred oppgang i Asia. Dette oppmuntrer investorene. Følg utviklingen her.

Finansmann i Tokyo. Foto: AP Photo/Koji Sasahara.
Børs

Asiatiske børser stiger fredag.PMI oppmuntrer PMI-tall fra industrien i Tyskland og USA fra oppmuntrer investorene.- Jeg tror økonomien (i USA) er i en bedre tilstand enn de fleste tror, og det er grunnen til at jeg tror korreksjonen de siste dagene har vært en kjøpsmulighet, sier Jim McCaughan i Principal Global Investors til CNBC.Yenen svekker seg mot dollar i morgentimene.- Det faktum at USA og Europa er i bedring, om enn marginalt, er et godt fundament for globale markeder.- Markedene er helt klart i en overgangsfase. Investorer må først komme gjennom prisforstyrrelse all pengetrykkingen har skapt, sier forskningssjef Matthew Sherwood hos Perpetual Investments i Sydney til Bloomberg.Følg HegnarOnline på Facebook her!Bremser Fed opp i høst? Dog ga referatet fra Federal Reserves siste rentemøte sluppet i går ingen klare svar på når den amerikanske sentralbanken vil trappe ned farten i pengetrykkingen.Men Fed-folket synes nokså enige om at det blir en nedtrapping mot slutten av året, hvis økonomien tar seg opp.- Storyen om Federal Reserves nedtrapping av pengetrykkingen fortsetter. Referatet forsterket forventningene om at Fed vil trappe ned i september, og dagens jobbtall endret egentlig ikke på det, sier valutastrateg Greg Moore hos TD Securities i Toronto til Reuters.- Antallet jobless claims steg, men var egentlig ikke langt fra konsensus, legger han til.Børsrally i Tokyo I Tokyo stiger Nikkei og den bredere Topix-indeksen hhv. 2,5 og 2,2 prosent.Hang Seng i Hong Kong avanserer 0,5 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai er opp 0,15 prosent. Shanghai Composite legger på seg 0,3 prosent.Taiwan-børsen klatrer på sin side 0,9 prosent, og Seoul-børsen 1,3 prosent.Sydney-børsen trekker opp én prosent, mens Mumbai-børsen igjen ser rødt - så langt i dag med 0,5 prosent.Blant enkeltaksjer klatrer Toyota Motor 3,5 prosent i Tokyo, mens gruvegiganten BHP Billiton stiger rundt prosenten på ny oppgang i kobberprisene.Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs