- Derfor har Oslo Børs steget

Analysesjef Morten Jensen i DNB Markets tror Oslo Børs vil stige videre.

Morten Jensen. Foto: Finansavisen.
Børs

Analysesjef Morten Jensen i DNB Markets peker i DN på to faktorer som har sendt Oslo Børs opp i det siste.Han viser til det lave rentenivået, som gjør at alternativer til plassering i aksjemarkedet gir lav avkastning. Jensen ser dessuten økonomisk oppgang rundt neste hjørne.- Hvis USA får en vekstøkning, som det er tegn på, kan det kickstarte verdensøkonomien. Det må vi ikke glemme; den amerikanske økonomien er stor nok til det. I Kina er trendveksten justert ned, men i forhold til trenden ser det noenlunde greit ut. Det ser ikke ut til at vi får en fortsatt svekkelse, sier han til avisen.I et best case-scenario kan hovedindeksen på Oslo Børs stå i 550 ved utgangen av året, tror analysesjefen.Fredag endte indeksen på 501,67.

Nyheter
Børs