DNB-sjefen avviser emisjon

DNB-sjefen måtte forklare avisen hvorfor det ikke er aktuelt med en emisjon.

Rune Bjerke - Foto: Scanpix
Børs

DNB-sjef Rune Bjerke frykter å tape mot svenske banker i aksjemarkedet om han ber eierne om mer penger - og lar derfor være.Norges største bank vil dermed vokse mindre innen utlån, noe som særlig rammer bedriftene, skriver DN.- For oss er det ikke rasjonelt å hente penger. Det har ikke engang vært på agendaen, sier han.Han forklarer avisen at en bare skal hente penger hvis en virkelig trenger dem eller har veldig gode vekstmuligheter, som en ikke kan finansiere med egne midler.- Ingen av delene gjelder for oss, sier han.Det samme sa Bjerke i nesten hele 2009, til og med gjennom to børsmeldinger.Likevel lansert han en emisjon på 13,9 milliarder kroner i september det året, skriver avisen.

Nyheter
Børs