Eitzen Chemical har doblet seg i år - ser mer oppside

DNB Markets ser mer oppside i Eitzen Chemical. Men er egenkapitalen noe verdt?

Eitzen Chemcal-fartøy - Bilde fra selskapet selv
Børs

Eitzen Chemical markerer seg som en av dagens vinnere på Oslo Børs.Aksjen er så langt opp 9,3 prosent til 16,50 kroner.DNB Markets tar ifølge Reuters opp anbefalingen fra "selg" til "hold", og løfter kursmålet fra to til 15 kroner.- Aksjen har steget voldsomt på børs, men ved å anvende en opsjonsmetodikk kan man fortsatt se en oppside, sier meglerhusets shippinganalytiker Nicolay Dyvik.Hovedrisikoen En av triggerne har vært bedring i produkttankmarkedet, hvor Dyvik ifølge nyhetsbyrået beregner at Eitzen Chemical har 30 prosent av sin flåte.- Hovedrisikoen er om det blir hentet penger nærstående, noe som vil bety at dagens egenkapital ikke er noe verdt, sier analytikeren.Eitzen Chemical har steget over 107 prosent på Oslo Børs hittil i år, mens aksjen er opp drøyt 137 prosent det siste året.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv