Elendig børsåpning - slaktoffer raser videre

Oslo Børs faller bredt fra start. Aksjen som halverte seg mandag fortsetter utforbakken.

AP Photo
Børs

Oslo Børs har som ventet åpnet tirsdagen i minus i kjølvannet av nedturen i USA mandag kveld og det brede fallet i Asia i morges. Etter 22 minutters handel er hovedindeksen ned 0,9 prosent til 488,91.Så langt i år har børsen steget 12,4 prosent.Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken er gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar klokken 15:30. Han kommenterer norske BNP-tall og diskusjonen rundt en nedtrapping av kvantitative lettelser i USA.Oljeprisen faller Tirsdag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 109,09 dollar fatet, ned 0,7 prosent, mens WTI-oljen faller 0,8 prosent til 106,01 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,81 dollar ved børsslutt mandag.Statoil faller 0,5 prosent til 128,80 kroner.Resultatrush En rekke selskaper har sluppet tall i løpet av morgenkvisten, deriblant Grieg Seafood, Intex Resources, MediStim, PCI Biotech, Sølvtrans og Reach Subsea. Se oversikten herGrieg Seafood klatrer 0,6 prosent.Frontline-fall etter USA-skrell John Fredriksens tankrederi Frontline, som falt kraftig i USA mandag kveld, er ned 2,4 prosent.Slaktoffer videre ned Blom ble halvert i verdi mandag etter et skambud på 10 øre. Tirsdag faller aksjen 13 prosent til 60 øre.Lyspunktene Bare én av de 15 mest omsatte aksjene stiger i verdi. Det er Funcom, som er opp 2,3 prosent.Itera er aller best med en oppgang på 9,8 prosent, men omsetningen er svært beskjeden.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs