Forskningssjef: Så mye kan Oslo Børs falle

Går det mot en korreksjon på Oslo Børs? Forskningssjef Geir Linløkken forteller HegnarOnlines lesere hva som kan være et naturlig støttenivå ved en korreksjon.

Geir Linløkken. Foto: Bjørg Hexeberg.
Børs

Hittil i år har hovedindeksen på Oslo Børs klatret 12,19 prosent. Mange spør seg nå om det går mot en korreksjon etter at hovedindeksen for få dager siden klatret over den mye omtalte 500-grensen.I skrivende stund står hovedindeksen i 498,25 poeng, ned 1,04 prosent.Les også: Søndagens aksjetipsGeir Linløkken, forskningssjef i Investtech, sier til HegnarOnline at høsten historisk sett har vært en svak periode på Oslo Børs.- Fra en topp i begynnelsen av august har børsen de siste 30 årene i snitt falt med 3,5 prosent frem til slutten av november, skriver Linløkken i en mail til HegnarOnline.Forskningssjefen minner om at september har vært den svakeste måneden, med en gjennomsnittlig nedgang på 1,9 prosent. Variasjonene fra år til år er imidlertid svært store.- Faktisk er det slik at børsen vanligvis stiger i september, mens noen få svært svake år, gjør at gjennomsnittet er negativt. Medianverdien for TOTX/OSEBX avkastning i september er 0,8 prosent, mens snittet er minus 1,9 prosent, skriver Linløkken.Linløkken forteller at hovedindeksen på Oslo Børs ligger i en fin stigende trendkanal på mellomlang sikt. Optimismen synes fortsatt å være økende blant investorene og en videre oppgang indikeres.- Skulle vi få en reaksjon den nærmeste tiden, er det god støtte ved gulvet i trendkanalen og tidligere bunner i kurskurven, ved 458-468 poeng, sier Linløkken.Han mener det gir et korreksjonspotensial på 6-9 prosent ned fra dagens nivå.- Samlet sett er vi imidlertid positive og tror mer på en videre oppgang fra dagens kurser, avslutter Linløkken.

Nyheter
Børs