Gjentar sterk Fredriksen-anbefaling etter tall

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård peker på at Marine Harvest har en sterk operasjonell forbedring i 2. kvartal.

John Fredriksen. Foto: Scanpix
Børs

- Q2-rapporten viser en EBIT før biomassejusteringer på 901 millioner kroner, opp fra 231 millioner kroner i Q2 2012. Høyere priser ser ut til å være driveren bak oppgangen, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering onsdag.Analytikeren viser til at laksegiganten sitter igjen med 12,33 kroner pr kilo laks i Norge, 13,55 i England og hele 14,55 kroner i Canada.- Canada har den største forbedringen, opp fra minus 4,2 kroner pr kilo i 2. kvartal 2012, sier Giskeødegård.Også VAP-resultatene er bedre enn ventet ifølge analytikeren.- VAP fikk et EBIT-resultat på 7 millioner kroner, som er mye bedre enn ventet med tanke på de høye råstoffprisene, sier Giskeødegård.Marine Harvest sier de vil betale ut 0,05 kroner i utbytte pr aksje i dette kvartalet.- Da resultatet allerede var kjent for en måned siden, venter vi ingen store utslag på aksjen i dag, sier Giskeødegård.Nordea Markets har en sterk kjøpsanbefaling på Marine Harvest med kursmål 7,80 kroner. Aksjen ble sist omsatt for 5,92 kroner.

Nyheter
Børs