Gjentar sterk kjøpsanbefaling etter tall

- Tallene var bedre enn ventet, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Norde Markets.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Børs

Grieg Seafood melder tirsdag morgen om et resultat etter skatt på 87,8 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot - 3,1 millioner kroner i samme periode året før.Videre fikk selskapet et EBIT-resultat på 134 millioner kroner. To millioner bedre enn konsensus, og hele 20 millioner bedre enn Nordea Markets estimater.- Dette var så vidt bedre enn konsensus og 15 prosent høyere enn våre estimater, kommenterer analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering.Han peker på at selskapets resultater er ti ganger bedre enn samme kvartal året før, og to ganger bedre enn foregående kvartal.- Virksomheten i England ser ut til å forbedre seg litt, mens selskapet fortsatt sliter med biologien i Rogaland. Utenom dette leverer Finnmark nesten 15 kroner pr kilo, mens Canada(6 kroner pr kilo) utvikler seg på linje med forventet, sier Giskeødegård.Analytikeren regner med å se en positiv reaksjon for aksjen i markedet tirsdag.Nordea Markets har en sterk kjøpsanbefaling på Grieg Seafood, med kursmål 20 kroner.

Nyheter
Børs