- Johan Sverdrup er så stort som ventet

Statoil har fått bekreftet at Johan Sverdrup er så stort som ventet.

Statoil - Foto: Scanpix
Børs

Teknisk Ukeblad skriver tirsdag at direktør for norsk sokkel Øystein Michelsen i Statoil kan opplyse om at Statoil har fått bekreftet at Johan Sverdrup er så stort som ventet, melder TDN Finans.Det er klart etter at Statoil og partnerne har boret 15 avgrensningsbrønner på feltet.Michelsen vil ikke si noe eksakt om hvor stort funnet er, men bekrefter at det ikke vil komme noen negative overraskelser når størrelsen blir offentliggjort.-Vi har fått bekreftet at feltet er så stort som vi ventet. De endelige ressursanslagene blir innenfor det opprinnelige estimatet, sier Michelsen til TU.Fra før har Statoil anslått at Johan Sverdrup er på 1,7 til 3,3 milliarder fat olje, noe som mest sannsynlig gjør feltet til det tredje største feltet på norsk sokkel, etter Statfjord og Ekofisk.Johan Sverdrup bygges ut i flere faser, og Statoil jobber fortsatt med utbyggingsplanene, melder nyhetsbyrået.-Det blir veldig mange installasjoner. Vi har ikke konkludert, men feltet vil trolig bli bygget ut i flere faser, med ett feltsenter og mulighet for flere selvstendige plattformer og undervannsløsninger, sier Michelsen til TU.Michelsen mener at det ikke er urimelig at Johan Sverdrup kan nå en platåproduksjon på rundt 500.000 fat olje pr dag.-Produksjonen vil gradvis gå opp de første årene før den når en platåproduksjon. Sammenlignbare felt som for eksempel Gullfaks hadde en platåproduksjon på 500.000 fat. Det er ikke urimelig å tenke seg noe av det samme her, sier Michelsen til TU.Han legger til overfor ukebladet at «ingenting» kan endre på lønnsomheten til feltet.

Nyheter
Børs