- Kina og Norge vil forsones

Utenriksminister Espen Barth Eide mener kineserne åpner døren for Norge.

Espen Barth Eide - Foto: Scanpix
Børs

Det iskalde forholdet mellom Kina og Norge, som har vart siden Nobels fredspris i 2010 ble tildelt den fengslede kinesiske dissidenten Liu Xiaobo, kan gå mot slutten skriver dn.Under ASEANs utenriksministermøte i Brunei i juli møtte Espen Barth Eide sin kinesiske kollega, Wang Yi.Barth Eide forteller avisen av YI, under dette møtet, skal ha gitt uttrykk for at Kina ønsker å normalisere forholdet til Norge.- Begge landene vil legge konflikten bak seg. Vi må huske at misnøyen med fredsprisutdelingene er en sak fra det forrige kinesiske regimet. Nå er det et nytt styre i Kina, og det virker interessert i å myke opp forholdet, og jeg fikk et veldig positivt inntrykk av min nye kinesiske kollega i Brunei, sier utenriksminister Barth Eide til avisen.

Nyheter
Næringsliv