De europeiske børsene er preget av nedgang tirsdag ettermiddag. I London faller FTSE 100 0,19 prosent, mens tyske DAX er ned 0,79 prosent. Franske CAC 40 går tilbake 1,35 prosent.Her hjemme åpnet Oslo Børs som ventet tirsdagen i minus i kjølvannet av nedturen i USA mandag kveld og det brede fallet i Asia i morges.Nedgangen fra i morges fortsatte gjennom dagen, og børsen falt til slutt 1,04 prosent til 498,26.
Kina
I et intervju med den statlige TV-kanalen China Central Television mandag avviste Kinas sentralbanksjef Zhou Xiaochuan mulighetene for en hard landing for verdens nest største økonomi.- Kinas iboende vekstmomentum er ennå veldig sterkt. Vi vil ikke se en trend med vedvarende nedbremsing, sa han i intervjuet ifølge Wall Street Journal.Xiaochuan signaliserte dermed tillit til Kinas økonomiske utsikter, uten behov for store endringer i pengepolitikken.Samtidig økte han forventningene til at myndighetene vil øke tempoet på reformene i finanssektoren.