- Kontrakter støtter opp om høyere priser

Analytiker i Nordea Markets Kolbjørn Giskeødegård tror ikke lakseprisen skal under 32-33 kroner i høst.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Børs

Det er nesten 10-12 kroner over lakseprisene forrige høst.Det er flere årsaker til at analytiker Kolbjørn Giskeødegård ser lyst på fremtiden for laksesektoren, og viser til at Marine Harvest, Lerøy og Grieg Seafood tok ned guidet vlum for 2. halvår 2013 denne uken med mellom 3 og 5 prosent.- Vi regner med at dette vil gjelde resten av industrien også. Noen sier de heller ikke vil flytte volum til 2014. Fisken er rett og slett slaktet og konsumert, så det er ikke snakk om noen voldsomme volumer som plutselig vil treffe markedet, sier Giskeødegård.Han mener lavere volum er en indikator som støtter forventingene om en strammere forsyningssituasjon også i perioden september til november.- FishPool solgte din første kontrakt for året 2014 denne uken, en kontrakt for 100 tonn i måneden til 36 kroner pr kilo. Dette styrker troen på at prisene vil holde seg sterke, også i det kommende året, sier Giskeødegård.

Nyheter
Børs