Kvitter seg med millioner av REC-aksjer

Kjendisinvestor Jan Haudemann-Andersen kvittet seg med en stor andel REC-aksjer i uken som gikk.

Jan Haudemann-Andersen - Foto: Finansavisen
Børs

Det var ikke bare utstedelsen av et nytt obligasjonslån på 110 millioner dollar som stod på tapetet i Renewable Energy Corporation sist uke.Mandagens ferske aksjonærlister fra Oslo Børs avslører nemlig at flere kjente investorer handlet i REC i uken som gikk.Via sitt Datum AS kvittet Jan Haudemann-Andersen seg med åtte millioner REC-aksjer. Det sendte Datum ned fra 14. til 15. plass på topplisten, med en eierandel på 0,88 prosent. Etter transaksjonen sitter investeringsselskapet på 20,32 millioner aksjer i REC.Frode Teigens Kontrari AS kvittet seg også med aksjer i selskapet i uken som gikk. Med 500.000 færre aksjer klatret likevel Kontrari én plass til nummer 14, med grunnlag i Datums salg.Eierandelen endte på 1,05 prosent.En som hentet aksjer i REC sist uke var Tore Aksel Voldberg. Gjennom sitt selskap Solon AS fikk Voldberg inn 2,5 millioner nye aksjer, og klatret dermed fra 25. til 20. plass på topp 30-listen i REC.Med totalt 18,5 millioner aksjer kontrollerer Solon 0,8 prosent av solenergiselskapet.Ellers er det verdt å merke seg at staten gjennom Folketrygdfondet klatret fra 8. til 5. plass på toppplisten med 7,6 millioner nye aksjer. Det sendte totalen opp til 51,57 millioner aksjer, tilsvarende 2,23 prosent av den totale aksjekapitalen i REC.Ukens største aksjekjøp i selskapet ble for øvrig gjort av en nominee-konto fra Deutsche Bank AG. Med 65,13 millioner nye aksjer ble steget tatt fra 21. til 2. plass, opp til en eierandel på 3,58 prosent.

Nyheter
Børs