Oslo Børs åpnet som ventet tirsdagen i minus i kjølvannet av nedturen i USA mandag kveld og det brede fallet i Asia i morges. Etter omlag 30 minutters handel var hovedindeksen ned 0,9 prosent til 488,91.Nedgangen fra i morges fortsetter ved lunsjtider, og børsen faller 1,16 prosent til 497,68.Så langt i år har børsen steget 12,07 prosent.
Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken er gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar klokken 15:30. Han kommenterer norske BNP-tall og diskusjonen rundt en nedtrapping av kvantitative lettelser i USA.Oljeprisen fallerREC stuperTelenor fallerFrontline-fall etter USA-skrellSlaktoffer videre nedLyspunktene Marine Harvest i Chile igjen eksportere til USA Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
Tirsdag formidag omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 109,22 dollar fatet, ned 0,62 prosent, mens WTI-oljen faller 0,78 prosent til 106,03 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,81 dollar ved børsslutt mandag.Statoil faller 0,39 prosent til 129 kroner.Uten at det har kommet noen selskapsspesifikke nyheter faller REC kraftig tirsdag formiddag.Aksjen er ned 4,73 prosent til 2,82 kroner.Så langt i år er REC imidlertid opp 163,55 prosent på Oslo Børs.Telenor opplever også en solid nedgang tirsdag.Ved lunsjtider er aksjen ned 2,9 prosent til 130,50 kroner.Aksjen er forøvrig dagens mest omsatte så langt, med en turnover på 182 millioner. John Fredriksens tankrederi Frontline, som falt kraftig i USA mandag kveld, er ned 3,01 prosent. Blom ble halvert i verdi mandag etter et skambud på 10 øre. Tirsdag faller aksjen 13 prosent til 60 øre. Bare én av de 10 mest omsatte aksjene stiger i verdi ved lunsjtider. Det er Marine Harvest, som er opp 0,94 prosent 5,92 kroner.Ifølge Diario Financiero og IntraFish får , melder TDN Finans.Itera er forøvrig aller best på børsen så langt, med en oppgang på 7,32 prosent til 2,20 kroner.Omsetningen er dog svært beskjeden.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og