Mandag ble halve markedsverdien blåst bort

Enkelte investorer fikk skikkelig juling på en ellers positiv børs.

Dirk Blaauw. Foto: Finansavisen
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,37 prosent før den sluttet på 503,51 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,4 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs lagt på seg 2,39 prosent mens hovedindeksen er opp 13,38 prosent hittil i år.Roger Berntsen i Netfonds var dagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Se sendingen herVeien videre I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning minner investeringsdirektør Stig Myrseth om at september nærmer seg og at dette er den sesongmessig svakeste måneden i året.Investeringsdirektøren er ganske nøytral til børsen i det korte perspektivet.- Vi går nå inn i en vanskeligere sesong i aksjemarkedet samtidig som børsen har steget mye. På den annen side virker de gode makrorapportene understøttende sammen med lave renter, sier Myrseth.Olje Et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, omsettes for 110,81 dollar, opp 0,37 prosent.Situasjonen er ifølge Bloomberg News og TDN Finans preget av bekymring for konsekvensene av uroen og volden i Egypt.Landets forsvarsminister sa søndag at militæret ikke vil tillate at Egypt blir ødelagt, etter at mange hundre mennesker er drept.- Det er fortsatt problemsaker i Midtøsten. Stormen i Gulfen var grunnen til at markedet sluttet positivt fredag, fordi den innebar en viss risiko, og fordi ingen ønsket å ligge i salgsposisjon over helgen, sier utgiver av råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt, til nyhetsbyrået.Statoil Statoil meldte mandag at de har inngått en avtale med det østerrikske olje- og gasselskapet OMV om salg av felt for 2,65 milliarder dollar, tilsvarende cirka 15,65 milliarder kroner.Avtalen omfatter salg av minoritetsandeler i feltene Gullfaks og Gudrun på norsk sokkel, samt salg av Schiehallion og Rosebank, to felt på britisk sokkel hvor selskapet ikke er operatør og som ligger utenfor Statoils kjerneområder.Swedbank First Securities tror ifølge TDN Finans at Statoil rigger seg til for å ta større jafs av Utsira og Johan Sverdrup.- Etter vår mening er det viktigste ved OMV-salget at Statoil mest sannsynlig forbereder seg på å øke sin eierandel i nøkkelområder som Utsirahøyden og Johan Sverdrup, skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen i en oppdatering.Swedbank First Securities har markedsvekt på Statoil med kursmål 145 kroner.Mandag klatret Statoil 0,7 prosent til 129,5 kroner.Blom Merckx AS har over helgen kjøpt 12.283.969 aksjer i Blom til en kurs på 0,1 kroner, og eier etter dette cirka 36,45 prosent av aksjekapitalen og stemmene i selskapet.Flaggeplikten ble utløst etter børsslutt fredag 16. august.Merckx vil i løpet av fire uker fremsette pliktig tilbud om kjøp av de øvrige aksjene i selskapet.- Aksjene Merckx har kjøpt er kjøpt for 0,10 kroner per aksje, og med selskapets finansielle situasjon vil det, slik vi ser det, være et spørsmål om å akseptere et bud betydelig under fredagens sluttkurs eller evt. en ny massiv utvanning, skriver DNB Markets i dagens rapport.DNB Markets har altså en salgsanbefaling på Blom.Blom stupte i dag 48,89 prosent til 0,69 kroner.Belships Sonata AS har kommet med et bud på bulkrederiet Belships.Budet er på fire kroner per aksje, noe som faktisk er 0,35 kroner under fredagens sluttkurs.Aksjen falt 4,37 prosent til 4,16 kroner.Intex Resources Intex Resources har leid inn Société Générale Corporate & Investment Banking som rådgiver for salget av Mindoro Nickel-prosjektet.Selskapet har tidligere meldt at de jobber med salg av hele eller deler av prosjektet.Aksjen la på seg 5,41 prosent før den sluttet på 3,31 kroner.TGS-Nopec TGS-Nopec Geophysical har nå startet en 2D-undersøkelse nordøst for Grønland.På grunn av gunstige isforhold er det ifølge meldingen ventet at selskapet vil kunne hente ut rundt 4.200 kvadratkilometer med seismisk data.Aksjen sluttet på 183,6 kroner, opp 0,38 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs