Meglerhus: - Her er våre fem beste aksjetips

Meglerhuset Sparebank 1 Markets forteller hvilke aksjer de mener du bør ha i din portefølje denne uken.

Trader ved børsen - Foto: Scanpix
Børs

Meglerhuset Sparebank 1 Markets skriver i sin ukesrapport at de denne gang ikke gjør noen endringer i sin "5 på topp"-portefølje.Det betyr at porteføljen består av Marine Harvest , Norwegian, Schibsted, SpareBank 1 Nord-Norge og Wilh. Wilhelmsen. Aksjen som totalt har gjort det best er Schibsted, som siden den ble tatt inn i porteføljen 30. april har klatret 29,92 prosent. Aksjen er justert for utbytte på 3,50 kroner.Norwegian har klatret 13,16 prosent, mens Wilh. Wilhelmsen er opp 9,93 prosent.Den største taperen er SpareBank 1 Nord-Norge, som har falt hele 12,20 prosent siden den ble tatt inn i porteføljen 16. april. Marine Harvest er ned 2,34 prosent.Sparebank 1 Markets' portefølje har så langt i år steget med 12,5 prosent, mot en oppgang for OSEBX på 13,0 prosent.Forrige uke falt meglerhusets fem utvalgte aksjer 5,2 prosent, mens børsen endte opp 0,2 prosent.Årsaken til "5 på topp"-porteføljens svake utvikling i forrige uke var nedgangen i Norwegian og SpareBank 1 Nord-Norge. Sistnevnte annonserte en tegningsrettsemisjon som skal gjennomføres i september.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs