Meglerhus nedjusterer seismikk

ABG Sundal Collier tar ned estimatene sine for Electromagnetic GeoServices (Emgs) etter dagens kvartalsrapport.

John Olaisen. Foto: Finansavisen
Børs

Analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier sier til TDN Finans torsdag at meglerhuset tar ned estimatene for Electromagnetic GeoServices (Emgs) etter dagens kvartalsrapport.- Jeg tar ned ebitda-estimatene med 4-6 prosent for 2013. Utviklingen i aksjekursen er en overreaksjon som gjenspeiler at folk er litt fed-up, sier han til nyhetsbyrået, og legger til:-Ordreboken er litt tynn igjen, selv om den er bedre enn på lenge. Første halvår var elendig, og selskapet jobber i konstant motbakke. Jeg tror dagens aksjekurs reflekterer at folk kapitulerer og gir opp caset, hvilket jeg tror er feil.Analytikeren sier han har tro på selskapets teknologi og at Emgs vil slå tilbake på sikt.Han trekker også frem selskapets saltprosjekt med Schlumberger som en mulig trigger for aksjekursen fremover.-Man risikerer ketchup-effekten hvor Emgs plutselig signerer mange nye kontrakter, men det ser ikke slik ut akkurat nå. Selskapet snakker om å lande to store kontrakter i 2014, som er langt unna, sier Olaisen.ABG har en kjøpsanbefaling med kursmål på 12 kroner pr aksje.Akkurat nå: Emgs faller 8,11 prosent til 8,50 kroner på Oslo Børs torsdag ettermiddag.

Nyheter
Børs