Nå gambler Herbjørn Hansson på bankene

Herbjørn Hanssons rederi taper flere titalls millioner i kvartalet, men vil likevel øke gjelden for å kunne betale utbytte.

Herbjørn Hansson. Foto: Finanavisen
Børs

Herbjørn Hanssons Nordic American Shipping har 71 millioner dollar igjen i banken og taper 30 millioner hvert kvartal. Likevel er han sikker på at bankene vil la ham øke gjelden for å betale utbytte, skriver Finansavisen.I første kvartal tapte selskapet 32,4 millioner dollar, mens tapet i andre kvartal var på 31,7 millioner. Likevel betales det over 40 millioner dollar i utbytte i år."Vi forbedrer fortsatt vår relative posisjon i tankmarkedet. Akkurat nå er det veldig mange selskaper som står opp mot veggen. Vi skal derimot klare oss lenge. Vi har 1,7 milliarder kroner i likviditetsreserve og nesten ikke gjeld", uttalte Hansson til avisen etter kvartalsrapporten.Da Finansavisen spurte Hansson om "Hvor sikker er du på at du kan trekke opp kredittfasiliteten til 430 millioner dollar nå når kontantstrømmen er så dårlig?", uttrykte han imidlertid stor fortvilelse over at det går an å stille et så fornærmende spørsmål. Av hensyn til leserne og Hansson selv avstår avisen fra å gjengi hvilken skyllebøtte de fikk som svar.Les hele saken i Finansavisens utgave lørdag!

Nyheter
Næringsliv