Nasdaq nede i tre timer, men happy ending i USA

Wall Street vet ikke den nakne sannheten fra Fed, men klesgigant ble fullstendig strippet på en amputert børsdag. HP gikk også på en stygg smell.

Abercrombie & Fitch-klær. (AP Photo/Ross D. Franklin)
Børs

De amerikanske børsene steg torsdag.Dow Jones klatret 0,44 prosent til 14.963,74, Nasdaq 1,08 prosent til 3.638,71, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,86 prosent til 1.656,96.For Nasdaq ble dagen amputert, da tekniske problemer like etter lunsjtider stanset handelen i over tre timer."Fryktindeksen" VIX (CBOE) sluttet rundt 15.Følg HegnarOnline på Facebook her!Trippel PMI-oppmuntring Dagen begynte med oppmuntrende PMI-tall fra Kina og Tyskland, og før åpning på Wall Street viste den foreløpige innkjøpssjefsindeksen for amerikansk industri oppgang fra 53,7 i juli til 53,9 i august.Dette peker ifølge Reuters mot den høyeste aktiviteten i USAs industri på fem måneder.Indeksen var ifølge vår makrokalender ventet til 54,2.- Jeg tror økonomien er i en bedre tilstand enn de fleste tror, og det er grunnen til at jeg tror korreksjonen de siste dagene har vært en kjøpsmulighet, sier Jim McCaughan i Principal Global Investors til CNBC.Ledende indikatorer steg dessuten mer enn ventet i juli.Bremser Fed opp i høst? Dog ga referatet fra Federal Reserves siste rentemøte sluppet i går ingen klare svar på når den amerikanske sentralbanken vil trappe ned farten i pengetrykkingen.Men Fed-folket synes nokså enige om at det blir en nedtrapping mot slutten av året, hvis økonomien tar seg opp.- Storyen om Federal Reserves nedtrapping av pengetrykkingen fortsetter. Referatet forsterket forventningene om at Fed vil trappe ned i september, og dagens jobbtall endret egentlig ikke på det, sier valutastrateg Greg Moore hos TD Securities i Toronto til Reuters.- Antallet jobless claims steg, men var egentlig ikke langt fra konsensus, legger han til.Microsoft opp, HP ned Blant enkeltaksjer viser Microsoft og Alcoa vei blant Dow-komponentene, med oppganger på hhv. 2,5 og 2,4 prosent. Hewlett-Packard ble straffet med et kursfall på kraftige 12,4 prosent etter gårsdagens kvartalsrapport.Sistnevnte er likevel den beste Dow-komponenten så langt i år, opp hele 55 prosent.Sektormessig i S&P viste energi og finans vei, mens telekom tynget. Selskapsmessig smalt GameStop opp 9,0 prosent på sin kvartalsrapport.Klesgigant avkledd Abercrombie & Fitch, kjeden som har spesialisert seg på kule ungdomsklær, stupte 17,7 prosent etter å ha kommet med svært skrøpelig guiding for 3. kvartal.Selskapet venter en inntjening på 40-45 cent per aksje, mot 1,06 dollar per aksje i konsensus på Wall Street. Bommen er på stygge 60 prosent - ifølge Marketwatch den nest verste blant store selskaper på Wall Street dette kvartalet.Tesla endte i Nasdaq-toppen med en oppgang på 6,25 prosent, mens dagligvarekjeden Sears falt 8,2 prosent etter å ha tapt mer enn ventet i forrige kvartal.Carl Icahn, milliardæren som i forrige uke tvitret om posisjonen han har bygd opp i Apple, har vært på det sosiale mediet igjen og skrevet at han i september skal møte toppsjef Tim Cook for å diskutere størrelsen på et mulig tilbakekjøpsprogram for egne aksjer.Apple steg 0,1 prosent til 502,96 dollar.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs