Nervøs start på New York-børsen

Det er lite optimisme å spore på New York-børsen mandag.

Fra New York Stock Exchange. AP Photo
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,02 prosent og står i 3.602,12 poeng, mens Dow Jones står i 15.055,82 poeng etter en nedgang på 0,17 prosent.Utviklingen kan du følge her - Skal vi dømme etter de økonomiske rapportene, akselererer amerikansk økonomi. I eurosonen er den halvannet år gamle resesjonen over. I andre kvartal ekspanderte økonomien med 0,3 prosent, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.Usikkerheten er større rundt Kina, men han mener det er oppmuntrende at Economic Surprise-indeksen har tatt seg markert opp de siste ukene.Myrseth tror en sterkere europeisk, og spesielt amerikansk, økonomi vil smitte over på Kina med et selvforsterkende globalt konjunkturoppsving som resultat.- Til slutt minner vi om at september nærmer seg og at dette er den sesongmessig svakeste måneden i året, sier Myrseth.- I september skal det krangles om en heving av gjeldstaket i USA, mens EU-politikerne må ta stilling til en ny redningspakke for Hellas, understreker Myrseth.Investeringsdirektøren er ganske nøytral til børsen i det korte perspektivet.

Nyheter
Børs