Nordea: Dette var en solid positiv overraskelse

Analytikerne i Nordea kommenterer torsdagens nøkkeltall.

Katrine Boye, Erik Bruce og Thina Saltvedt. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

I går fikk vi en rekke oppløftende innkjøpssjefsindekser (PMI). Analytikerne i Nordea er godt fornøyd med at tallene overrasket på oppsiden.- Etter bedre enn ventet PMI fra Kina natt til i går viste den sammensatte PMIen for eurosonen en oppgang til 51,7 for 50,5, det høyeste på over to år. Konsensus var faktisk en liten nedgang til 50,2, så dette var en solid positiv overraskelse som bidro til god stemning på europeiske børser i går, understreker analytikerne i fredagens rapport.Tallene underbygger de positive tendensene i eurosonen vi har sett de siste månedene og gjør det enda mer usannsynlig med flere rentekutt fra ECB i denne omgang. Da må utviklingen snu til det negative igjen.- Det tror vi ikke skjer, men oppgangen i PMI har vært raskere enn vi så for oss, så at de kan komme litt ned igjen ser vi ikke bort fra, skriver Nordea.- Av de store økonomiene overrasket Tyskland bra på oppsiden med samlet PMI på sterke 53,4, mens Frankrike skuffet med et fall i samlet PMI til like under 48, forteller økonomene.- Det kan være et signal om at den overraskende sterke BNP-veksten i Frankrike i 2. kvartal var et midlertidig fenomen og at veksten vil komme noe ned igjen i 3. kvartal, avslutter Nordea.

Nyheter
Børs