Oslo Børs åpner svakt opp

Oslo Børs stiger svakt mandag morgen.

Trader ved børsen - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs åpner omtrent flatt mandag morgen.Etter drøye 15 minutters handel står hovedindeksen i 502,24, opp 0,11 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 165 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 13,08 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 14,22 prosent.Oljeprisen Brent-oljen med levering i oktober faller mandag morgen 0,23 prosent til 110,15 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 107,24 dollar fatet, ned 0,20 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,06 dollar fatet ved børsslutt fredag.Situasjonen er ifølge Bloomberg News og TDN Finans preget av bekymring for konsekvensene av uroen og volden i Egypt. Landets forsvarsminister sa søndag at militæret ikke vil tillate at Egypt blir ødelagt, etter at mange hundre mennesker er drept.BP sa søndag at selskapet vurderer å sende tilbake mannskaper til plattformer i Mexico-gulfen, idet stormen svekkes.-Det er fortsatt problemsaker i Midtøsten. Stormen i Gulfen var grunnen til at markedet sluttet positivt fredag, fordi den innebar en viss risiko, og fordi ingen ønsket å ligge i salgsposisjon over helgen, sier utgiver av råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt, til nyhetsbyrået.Selger felt Statoil melder mandag at de har inngått en avtale med det østerrikske olje- og gasselskapet OMV om salg av felt for 2,65 milliarder dollar, tilsvarende cirka 15,65 milliarder kroner.Avtalen omfatter salg av minoritetsandeler i feltene Gullfaks og Gudrun på norsk sokkel, samt salg av Schiehallion og Rosebank, to felt på britisk sokkel hvor selskapet ikke er operatør og som ligger utenfor Statoils kjerneområder.Statoil stiger 1,09 prosent til 130,00 kroner.Skambud på Blom Merckx AS har over helgen kjøpt 12.283.969 aksjer i Blom til en kurs på 0,10 kroner, og eier etter dette cirka 36,45 prosent av aksjekapitalen og stemmene i selskapet.Flaggeplikten ble utløst etter børsslutt fredag 16. august. Merckx vil i løpet av fire uker fremsette pliktig tilbud om kjøp av de øvrige aksjene i selskapet.Blom faller hele 68,15 prosent til 0,43 kroner.Bud på Belships Sonata AS har kommet med et bud på bulkrederiet Belships.Budet er på fire kroner per aksje, noe som faktisk er 35 øre under fredagense sluttkurs.Aksjen faller 0,46 prosent til 4,33 kroner.Hamstrer aksjer Styreformann i SeaBird Exploration, Henrik A. Christensen, kjøpte fredag 200.000 aksjer i selskapet.Aksjene ble kjøpt gjennom selskapet August AS, til en kurs på 6,7984 kroner.SeaBird klatrer 5,93 prosent til 7,15 kroner.Leier inn rådgiver Intex Resources har leid inn Société Générale Corporate & Investment Banking som rådgiver for salget av Mindoro Nickel-prosjektet.Selskapet har tidligere meldt at de jobber med salg av hele eller deler av prosjektet.Aksjen stiger 6,37 prosent til 3,34 kroner.TGS med undersøkelse TGS-Nopec Geophysical har nå startet en 2D-undersøkelse nordøst for Grønland .På grunn av gunstige isforhold er det ifølge meldingen ventet at selskapet vil kunne hente ut rundt 4.200 kvadratkilometer med seismisk data.Aksjen stiger 0,33 prosent til 183,50 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs