REC i siget på børsen

Investorer verden over venter spent på Federal Reserve. Oslo Børs beveger seg sidelengs, med REC blant lyspunktene. Marine Harvest trekker ned etter kvartalstall.

F.v: Christian Berg, Jan Christian Opsahl, Øystein Stray Spetalen og Peter Ruzicka. Foto: Finansavisen.
Børs

Oslo Børs fortsetter sin relativt flate utvikling onsdag. SIste notering er 498,01, ned marginale 0,05 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.011 millioner kroner.Så langt i år har børsen dermed steget 12,2 prosent, mens den er opp 14,3 prosent det siste året.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsoppgang i USA i går og stort sett røde børser i Asia tidligere i dag.Venter på Fed-referat I Europa peker pilene nedover på de toneangivende børsene. Tyske DAX faller 0,2 prosent, franske CAC 40 0,1 prosent.Futureshandelen peker mot fall fra start på Wall Street. Dow Jones-, Nasdaq- og S&P 500-futures er ned 0,3-0,4 prosent.Investorenes fokus er på referatet ("minutes") fra den amerikanske sentralbankens juli-møte.- Jeg tror ikke vi får det klare signalet om at startskuddet for nedtrappingen av de pengepolitiske stimulansene går i september, men det er det markedene håper på, sier valutastrateg Daragh Maher i HSBC til Reuters.Oljeprisen ser rødt Oljeprisen trekker ned onsdag. Brent oktober-olje handles for 109,45 dollar fatet, ned 70 cent i dagens handel. WTI-oljen faller 44 cent til 104,67 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,20 dollar ved børsslutt tirsdag.Meldinger om at eksporten fra Libya vil ta seg opp, og at Seaway-rørledningen som fører olje fra Midtvesten i USA til Gulfen er stengt, preger markedet.På Oslo Børs faller Statoil 0,6 prosent til 127,70 kroner. DNO er uendret på 13,75 kroner etter kvartalstall.Oljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus, er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV onsdag kl 15:30. Han forventer billigere olje i de kommende årene.REC opp, Marine Harvest ned Utslagene er generelt beskjedne blant de mest omsatte.REC utmerker seg positivt, og stiger 4,4 prosent til 2,94 kroner på stigende silisiumspriser.Vi merker oss også at Subsea 7 og RCCL klatrer hhv. 2,4 prosent til 124,60 kroner og 2,0 prosent til 230,50 kroner.På den negative siden finner vi Marine Harvest, som ifølge seg selv leverte sitt beste 2. kvartal noensinne. Likevel nådde ikke selskapet helt opp til analytikernes forventninger.Toppsjef Alf-Helge Aarskog sier til Reuters at USA-noteringen går på skinner.Samtidig kuttet selskapet i produksjonsguidingen for 2013, og aksjen faller 0,7 prosent til 5,88 kroner.DNB, Telenor og Hydro trekker ned 0,5-0,9 prosent.Disse faller og stiger mest Relativt sett topper Northland Resoruces taperlisten klart, med en nedgang på 13,4 prosent til 38,10 kroner.Vi merker oss at oljeserviceduoen Archer og Spectrum, med hhv. John Fredriksen og Øystein Stray Spetalen på eiersiden, trekker ned hhv. 3,7 prosent til 5,24 kroner og 3,6 prosent til 42,50 kroner.Alle dagens tallfremleggelser finner du her. I andre enden finner vi Telio, som spretter opp 23,1 prosent til 31,40 kroner etter dagens kvartalstall.Oslo Axess-duoen Eqology og CellCura stiger hhv. 22,5 prosent til 2,45 kroner og 10,8 prosent til 41 øre.På vinnerlisten finner vi også Bergen Group og Dolphin Group. De to stiger hhv. 4,4 prosent til 4,07 kroner og 2,2 prosent til 6,00 kroner, begge etter kvartalstall.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs