REC og Fredriksen-duo opp på paddeflat børs

Investorer verden over venter spent på Federal Reserve. I Oslo var det ytterst flatt, med REC og RCCL blant lyspunktene. Marine Harvest snudde opp etter svak start (oppdatert med slutt Europa).

John Fredriksen. Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 498,25, ned ett hundredels poeng fra i går.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.511 millioner kroner.Så langt i år har børsen dermed steget 12,2 prosent, mens den er opp 14,3 prosent det siste året.Venter på Fed-referat Wall Street har åpnet ned, og de tre nøkkelindeksene faller 0,2-0,3 prosent.I Europa pekte pilene sidelengs på de toneangivende børsene. Tyske DAX falt 0,2 prosent, franske CAC 40 0,3 prosent.Investorenes fokus er på referatet ("minutes") fra den amerikanske sentralbankens juli-møte.- Jeg tror ikke vi får det klare signalet om at startskuddet for nedtrappingen av de pengepolitiske stimulansene går i september, men det er det markedene håper på, sier valutastrateg Daragh Maher i HSBC til Reuters.Oljeprisen ser rødt Oljeprisen trekker ned onsdag. Brent oktober-olje handles for 109,70 dollar fatet, ned 45 cent i dagens handel. WTI-oljen faller 45 cent til 104,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,20 dollar ved børsslutt tirsdag.Meldinger om at eksporten fra Libya vil ta seg opp, og at Seaway-rørledningen som fører olje fra Midtvesten i USA til Gulfen er stengt, preger markedet.På Oslo Børs falt Statoil 0,4 prosent til 128 kroner. DNO steg 0,1 prosent til 13,76 kroner etter kvartalstall, men Citi mener de to neste horisontale DNO-brønnene på Tawke i Kurdistan kan gi en betydelig reserveoppjustering.REC og Subsea 7 opp Utslagene var generelt beskjedne blant de mest omsatte.REC utmerket seg positivt, og steg 3,5 prosent til 2,92 kroner på stigende silisiumspriser.Vi merker oss også at RCCL klatret 3,1 prosent til 233 kroner etter at Morgan Stanley ifølge Reuters oppgraderte fra "likevekt" til "overvekt". Storebrand avanserte 2,0 prosent til 34,86 kroner.Seadrill og Subsea 7 la på seg hhv. 1,9 prosent til 261 kroner og 1,6 prosent til 123,70 kroner.- I tillegg til forrige ukes positive kvartalsrapport, indikerer Siem Industries-salget av put-opsjonen i Subsea 7 at Kristian Siem er komfortabel med å øke sin eierandel i Subsea 7 på dagens nivåer, sier Fondsfinans-analytiker Petter Narvestad til TDN Finans om sistnevnte.Marine Harvest snudde På den negative siden fant vi lenge Marine Harvest, men aksjen viste styrke og snudde utover ettermiddagen.Selskapet leverte ifølge seg selv sitt beste 2. kvartal noensinne, men nådde ikke helt opp til analytikernes forventninger.Toppsjef Alf-Helge Aarskog sier til Reuters at USA-noteringen går på skinner, mens finansdirektør Ivan Vindheim forventer en sterk kontantstrøm neste år.Samtidig kuttet selskapet i produksjonsguidingen for 2013, og aksjen endte til slutt opp 1,0 prosent til 5,98 kroner.Telenor og Hydro falt rundt prosenten, mens Prosafe endte i minus 1,8 prosent som de mest negative OBX-aksjene.Disse steg og falt mest Relativt sett topper Northland Resoruces taperlisten klart, etter en nedgang på 23,9 prosent til 33,50 kroner.Vi merker oss at oljeserviceduoen Archer og Spectrum, med hhv. John Fredriksen og Øystein Stray Spetalen på eiersiden, trakk ned hhv. 3,1 prosent til 5,27 kroner og 4,5 prosent til 42,10 kroner.Alle dagens tallfremleggelser finner du her. I andre enden finner vi Telio, som spratt opp 30,6 prosent til 33,30 kroner etter dagens kvartalstall.Oslo Axess-duoen Eqology og Hofseth Biocare steg hhv. 22,5 prosent til 2,45 kroner og 12,1 prosent til 3,80 kroner.På vinnerlisten finner vi også Bergen Group og Dolphin Group. De to steg hhv. 4,4 prosent til 4,07 kroner og 3,1 prosent til 6,05 kroner, begge etter kvartalstall.DOF løftet seg 1,9 prosent til 26,70 kroner etter flere Asia-kontrakter for datteren DOF Subsea.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs