Rødt på Europa-børsene

Mandag var det ikke mye optimisme å spore på Europa-børsene.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP
Børs

Mandag falt FTSE 100-indeksen i Storbritannia 0,53 prosent, DAX-indeksen i Tyskland opplevde en nedgang på 0,29 prosent mens CAC-40 i Frankrike falt 0,96 prosent.- Skal vi dømme etter de økonomiske rapportene, akselererer amerikansk økonomi. I eurosonen er den halvannet år gamle resesjonen over. I andre kvartal ekspanderte økonomien med 0,3 prosent, skriver investeringsdirektør Stig Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.Usikkerheten er større rundt Kina, men han mener det er oppmuntrende at Economic Surprise-indeksen har tatt seg markert opp de siste ukene.Myrseth tror en sterkere europeisk, og spesielt amerikansk, økonomi vil smitte over på Kina med et selvforsterkende globalt konjunkturoppsving som resultat.- Til slutt minner vi om at september nærmer seg og at dette er den sesongmessig svakeste måneden i året, sier Myrseth.- I september skal det krangles om en heving av gjeldstaket i USA, mens EU-politikerne må ta stilling til en ny redningspakke for Hellas, understreker Myrseth.Investeringsdirektøren er ganske nøytral til børsen i det korte perspektivet. Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs