SEB jekker opp oljegigant

SEB oppgraderer Statoil og høyner kursmål.

Foto: Øystein Schmidt
Børs

I en fersk oppdatering tirsdag oppgraderer SEB Equity Research Statoil fra hold til kjøp, og tar kursmålet fra 135 til 145 kroner, melder TDN Finans.Analytiker Lars-Henrik Røren mener salget av andeler til OMV krystalliserer verdiene og bekrefter Statoil-ledelsens pragmatiske tilnærming.Videre mener han verdsettingen i salget, på rundt 9,8 dollar pr fat oljeekvivalent, støtter verdiene, men han kutter sine produksjonsestimater på Statoil fremover, om enn mindre enn Statoil gjør.- Avtalen viser at Statoil evner å illustrere verdiene, frigjøre investeringsforpliktelser og få inn kontanter. Dette bør frigjøre kontakter for investeringer i andre eiendeler, styrke balanse og redusere giringen ytterligere, samt styrke tilliten til Statoils evne til å utbetale stigende utbytte, skriver SEB.

Nyheter
Børs