Ser sterk kontantstrøm for laksen

Finansdirektør Ivan Vindheim i Marine Harvest venter at selskapet får en sterk kontantstrøm neste år.

Laks - Foto: Scanpix
Børs

Ifølge IntraFish venter finansdirektør Ivan Vindheim i Marine Harvest at selskapet får en sterk kontantstrøm neste år.Han vil ikke guide om utbyttenivå, men antyder at det blir høyt, melder TDN Finans.Laksegiganten Marine Harvest meldte onsdag om et ekstraordinært utbytte på fem øre aksjen basert på resultatet for 2. kvartal. Dette utbyttet kommer i tillegg til utbyttet på 10 øre aksjen i 1. kvartal.-Det tilsvarer 100 prosent av kontantstrømmen så langt år. Utbyttet så langt i år har vært godt. Vi guider ikke på utbytte, men utsikter for fremtidig kontantstrøm gir gode utsikter for neste år, sa Vindheim under kvartalspresentasjonen onsdag.Vindheim viste til at selskapet i år har store investeringer, særlig knyttet til bygging av fôrfabrikk i Bjugn og oppbygging av arbeidskapital, både fra økt biomasse og økt fordringsmasse som følge av økte priser.-Neste år vil dette gå ned, og da kan dere regne selv, sa finansdirektøren.Marine Harvests bygging av fôrfabrikk i Bjugn i Sør-Trøndelag utvikler seg i henhold til plan, både når det gjelder tid og kostnader. Første levering ventes å skje i juli 2014, ifølge IntraFish.

Nyheter
Børs