Sparebanken Vest fornøyd med tallene

Sparebanken Vest tjente godt over 200 millioner kroner i andre kvartal.

Stein Klakegg. Foto: Finansavisen
Børs

Sparebanken Vest melder om et resultat etter skatt på 241 millioner kroner i 1. kvartal 2013, mot 132 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per egenkapitalbevis ble 1,62 kroner, mot 0,93 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 332 millioner kroner, sammenlignet med 181 millioner kroner året før.Resultatet før nedskrivninger og skattekostnad ble 362 millioner kroner, mot 209 millioner kroner året før.Netto rente- og kredittprovisjonsinntektene beløp seg til 549 millioner kroner, sammenlignet med 439 millioner kroner i 1. kvartal 2012.Netto driftsinntekter var på 737 millioner kroner, opp fra 581 millioner kroner året før.- Vi er godt fornøyd med at den fortsatt positive resultatutviklingen drives av solid kjernebankdrift, med økt rentenetto og reduserte kostnader som hoveddrivere, sier adm. direktør i Sparebanken Vest, Stein Klakegg, i en kommentar.Her er rapporten og presentasjonen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs