- Statoil trenger penger

Analysesjef Anne Gjøen tror Statoil vil selge flere attraktive feltandeler for å finansiere investeringer og utbytte.

Foto: FA
Børs

I går solgte Statoil andeler i Gullfaks og Gudrun samt andeler i to britiske felt. Analysesjef og oljeanalytiker i Handelsbanken Capital Markets, Anne Gjøen, tror det kan komme flere salg i de mest attraktive Statoil-lisensene, skriver dn.- Statoil ser at det er gode priser for salg i feltandeler, men er nok også redd for å pådra seg for mye gjeld og er både usikre på makroøkonomien og oljeprisen. Dette gjøres nok også for å forsikre at utbyttepolitikken ligger fast, sier Gjøen.Og med nye prosjekter for totalt 120 milliarder kroner, utelukker hun ikke at det er behov for kapital.- Det trenger penger for å være mer fleksibel. Da må en selge det som er blant det mest attraktive i porteføljen. Selv om produksjonen på Gullfaks er dalende, er det forventet god kontantstrøm i årene som kommer. Resultatet vil nok gå ned for Statoil i de nærmeste årene, sier Gjøen til avisen.

Nyheter
Børs