Tesla ser rødt på labert Wall Street

Onsdagens handel på New York-børsen startet i rødt, og siden har stemningen surnet (oppdatert 17.55).

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix
Børs

Stemningen er fortsatt laber på Wall Street.Dow Jones er ned 0,42 prosent til 14.940,28, Nasdaq 0,26 prosent til 3.604,25, mens den bredere S&P 500-indeksen trekker ned 0,34 prosent til 1.646,78.Gledelig bruktboligsalg i juli preller av.HP og Tesla fallerBlant enkeltaksjer er HP den tyngste Dow-komponenten så langt - ned 1,3 prosent. Abercrombie & Fitch er blant S&P-taperne, med et fall på 2,5 prosent hittil.Tesla er blant Nasdaq-taperne, og står i minus 1,5 prosent.Venter på Fed-referatInvestorenes fokus er på referatet ("minutes") fra den amerikanske sentralbankens juli-møte.- Jeg tror ikke vi får det klare signalet om at startskuddet for nedtrappingen av de pengepolitiske stimulansene går i september, men det er det markedene håper på, sier valutastrateg Daragh Maher i HSBC til Reuters.Sjefstrateg Doug Cote hos ING U.S. Investment Management i New York mener Federal Reserve vil starte nedtrappingen nå i september, rett og slett fordi den må.- Markedet trenger å tilpasse seg starten av prosessen med å gå tilbake til normale renter, sier han til nyhetsbyrået.Åpningen To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,21 prosent og står i 3.605,92 poeng, mens Dow Jones står i 14.962,82 poeng etter en nedgang på 0,27 prosent.Utviklingen kan du følge herKina Etter en moderat BNP-økning på 7,8 prosent i fjor, venter DNB Markets en noe lavere vekst på 7,5 prosent i år.Lavere vekst skyldes både sykliske og strukturelle forhold.Syklisk bidrar svak vekst i industrilandene og overkapasitet i det innenlandske boligmarkedet til lavere produksjonsvekst.Strukturelt er kinesisk økonomi tvunget til å rebalansere, vekk fra kapitaltunge investeringer og over mot mer tjenestedominert forbruk.Med denne prosessen tror DNB at trendveksten vil avta.Dermed anslår banken 7 prosent BNP-vekst neste år, og rundt 6 prosent ved utgangen av anslagsperioden i 2016.De store ubalansene i Kina innebærer imidlertid en stor fare for en hard landing, og en betydelig svakere utvikling enn i hovedscenariet.Alternativscenarioet til DNB tar utgangspunkt i en 10 prosents sjanse for at Kina vil få en hard landing som inntreffer i slutten av inneværende år.

Nyheter
Børs