To kjøpsanbefalinger - en salgsanbefaling

Analytiker Asbjørn Taugbøl rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Asbjørn Taugbøl. Foto: Bjørg Hexeberg.
Børs

I dagens rapport fra Investtech beskrives Algeta og AF Gruppen som kjøpskandidater mens Polarcus får en salgsanbefaling.- Algeta har gitt kjøpssignal fra flere formasjoner det siste året og kursen har hatt god oppgang innenfor en stigende trend. Kursen er nå i chart-high og har så vidt brutt taket i trendkanalen. Videre oppgang med sterkere stigningstakt er signalisert, og det er lite motstand over dagens nivå. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt, men så lenge RSI-kurven vender positivt, anses ikke dette å svekke aksjen. Selskapet legger fram sitt Q2-resultat 28. august. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Taugbøl.- AF Gruppen ligger i en langsiktig, stigende trend. Det er lite motstand over dagens nivå, og en videre positiv utvikling innenfor trenden indikeres. Det er etablert støtte rundt 62,40 kroner der det tidligere har vært mange kjøpere. Dette bør ta imot ved eventuelle reaksjoner tilbake. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Selskapet legger fram sitt Q2-resultat 23. august. Vurdering: Kjøpskandidat, sier analytikeren.- Polarcus ligger i en fallende trend og reagerer ned fra motstanden rundt 5,40 kroner. Kursen har brutt støtten ved 4,65 kroner, og videre nedgang er signalisert. Det ligger nå motstand ved 4,65 kroner. Det er lite støtte under dagens nivå, og dette øker risikoen. Negativ volumbalanse tyder på at investorene frykter fortsatt kursfall, noe som skaper et salgspress. Dette svekker aksjen på kort sikt. Aksjen er likevel positiv på innsidehandler. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Taugbøl.

Nyheter
Børs